Buradasın
En güzel sebzeli kebap nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel sebzeli kebap tariflerinden biri şu şekilde yapılabilir:
Malzemeler:
- 600 gram kuşbaşı et 1;
- yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ 1;
- 1 adet soğan 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 adet büyük boy havuç 1;
- 2 adet yeşil biber (orta boy) 1;
- 2 adet kırmızı biber (orta boy) 1;
- 2 adet patlıcan 1;
- 3 adet patates (orta boy) 1;
- 2 su bardağı konserve bezelye 1;
- 2 kaşık un 1;
- 1 tatlı kaşığı toz biber (toz biber yoksa 2 kaşık domates salçası kullanılabilir) 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- tuz 1;
- 4 bardak sıcak su 1.
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranan etler, kısık ateşte bir miktar su eklenerek pişirilir 1.
- Patatesler küp küp doğranır ve fritözde kızartılır 1.
- Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye ayrılır ve küp küp doğrandıktan sonra kızartılır 1.
- Orta büyüklükte bir tencereye yağ konur, yemeklik doğranan soğan eklenir 1.
- Havuçlar yarım ay şeklinde doğranır ve tencereye eklenir 1.
- İnce ince kıyılan sarımsaklar eklenir ve karıştırılır 1.
- Un ve toz biber eklenir, karıştırılır 1.
- Hazırlanan sıcak su tencereye dökülür ve karıştırılır 1.
- Pişen etler tencereye konur 1.
- Kızartılan patates ve patlıcanlar eklenerek karıştırılır 1.
- Küp küp doğranan domatesler tencereye konur 1.
- Orta büyüklükte kesilen biberler ve bezelyeler eklenir 1.
- Karabiber, tuz ve kekik eklenir, 15 dakika daha kısık ateşte pişirilip servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: