Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana kebap yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
- Et seçimi: Geleneksel Adana kebabı için zırhla çekilmiş, doğal ortamda ve yaylalarda yetiştirilmiş erkek koyun eti kullanılmalıdır 14.
- Kuyruk yağı: Etin yağ durumuna göre 50-100 gram eksik olsa da, kuyruk yağı kullanılmamalıdır 5.
- Yoğurma: Kıymaya pul biber eklenip 15 dakika, ardından tuz, kapya biber ve tereyağı eklenip 5 dakika daha yoğrulmalıdır 1. Yoğururken eller ıslatılmamalıdır 5.
- Dinlendirme: Harç, en az 5-6 saat buzdolabında dinlendirilmelidir 15.
- Şişleme: Kıyma, geniş ve düz metal şişlere, her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde, ele yapışmaması için ara sıra el ıslatılarak sarılmalıdır 15.
- Pişirme: Meşe kömürü kullanılarak, şişler köz haline gelen kömürün üzerine yerleştirilip sık sık çevrilerek pişirilmelidir 5.
- Servis: Yanında lavaş, soğan salatası ve ayran ile servis edilebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: