Buradasın
Evde doğal tereyağı yapmak için hangi krema kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
Yapılışı:
- Kremayı derin bir kaba dökün 1.
- Mikserin en yüksek ayarında 10 dakika çırpın 1.
- Çırpmaya devam ederek kremanın kesilmesini ve lor peyniri kıvamı almasını sağlayın 1.
- Katılaşıp suyunu bırakmasını bekleyin, bu işlem ortalama 30-40 dakika sürebilir 1.
- Bir miktar soğuk su ve buzun içinde tereyağını top haline getirip 5 dakika bekletin 1.
- İstenen şekli verip buzdolabında saklayabilirsiniz 1.
Ayrıca, tam yağlı çiğ süt veya taze sütle mayalanmış yoğurt da kullanılabilir, ancak bu durumda çırpma işlemi için kapaklı bir cam kavanoz veya el blenderi gereklidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: