Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tereyağı üretimi için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Kaymak Biriktirme: Süt ya da yoğurt kaymağını derin dondurucu veya buzdolabında biriktirin 12.
- Çırpma İşlemi: Yeterli miktarda kaymak topladıktan sonra, kaymağı blendır veya mikser ile çırpmaya başlayın 12. Bu işlem sırasında az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz 1.
- Ayrışma: Çırpma işlemi ilerledikçe krema yağ ve ayran olarak ayrışmaya başlayacaktır 2. Yağ parçaları oluştuğunda, bu tereyağınız demektir 2.
- Süzme ve Yıkama: Yağı süzgeçle ayırın ve altındaki sıvı kısmı (ayran) dökmeyin, içilebilir 2. Tereyağını soğuk suyla birkaç kez yıkayarak içindeki ayran kalıntılarını temizleyin 23.
- Şekil Verme ve Saklama: Tereyağına şekil verin (top, kalıp vb.) ve cam kavanozda veya streç filmle sarılı şekilde buzdolabında saklayın 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: