Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde doğal sirke yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeleri hazırlayın: Fermantasyon için cam kavanoz, organik ve ilaçsız yetiştirilmiş meyveler (örneğin, elma veya üzüm), içme suyu, bal veya şeker gibi tatlandırıcılar ve nohut veya bulgur gibi bakliyatlar kullanılabilir 135.
- Meyveleri hazırlayın: Elmaları kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayın veya üzümleri salkımından ayırın 15.
- Kavanoza yerleştirin: Doğranmış meyveleri kavanoza koyun, üzerine suyu ekleyin ve tatlandırıcıları ilave edin 15.
- Karıştırın ve örtün: Malzemeleri plastik bir kaşıkla karıştırın, üzerine temiz bir tülbent serin ve lastikle sabitleyin 35.
- Fermente edin: Kavanozu serin ve kuru bir ortamda 20 gün boyunca muhafaza edin, bu süreçte 2 günde bir karıştırın 35.
- Süzün ve saklayın: 20 gün daha beklettikten sonra sirkeyi tülbentten süzün ve yeni bir cam kavanoza aktarın 35.
Fermantasyon süreci kullanılan malzemeye göre 30-45 gün arasında değişir 3.
Sirkenin bozulmaması için hava geçirmeyen kaplarda, karanlık ve serin alanlarda muhafaza edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: