Ev yapımı sirke nasıl yapılır amatör?
Amatörce ev yapımı sirke yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 6-7 adet elma, 2 adet ayva, 1 adet armut, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay bardağı elma veya alıç sirkesi, 10-15 adet nohut tanesi, kavanozu dolduracak kadar su. 2. Hazırlık: Elmaları iyice yıkayıp iri iri doğrayın. 3. Karışım: 1 çay bardağı elma sirkesini ve kavanozu dolduracak kadar suyu ekleyin. 4. Fermentasyon: Ilık ve direk güneş almayan loş bir yerde, sirke kokusunu kesin bir şekilde alana kadar yaklaşık 2 ay muhafaza edin. 5. Süzme: Olgunlaşan sirkeyi tortu kalmayacak şekilde süzün ve şişeleyerek buzdolabında muhafaza edin. Not: Sirke yapımı sürecinde hijyen kurallarına dikkat etmek ve kullanılan malzemelerin temiz olduğundan emin olmak önemlidir.
Ev yapımı sirke nasıl yapılır amatör?