Buradasın
Evde çikolata şelalesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde çikolata şelalesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 80 gram bitter çikolata 15;
- 40 gram tereyağı (oda ısısında) 15;
- 1 adet yumurta 15;
- 3 çorba kaşığı toz şeker 1;
- 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1.
Hazırlanışı:
- Çikolatayı irice kıyıp benmari usulü eritin 1.
- Çikolata iyice eriyip sulanınca oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı parçalarını da ilave edin 1.
- Tereyağı iyice eriyip çikolataya karışınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın 1.
- Yumurtalar ile şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın ve çikolatalı karışıma azar azar ilave ederek spatula yardımı ile yedirin 1.
- En son tarçın ile harmanlanmış unu ekleyin 1.
- Spatula ile karıştırmaya devam edin 1.
- Karışımı yağlanıp un serpilmiş küçük ve yuvarlak kek kalıplarına, ¾’ünü dolduracak şekilde (kabarması için pay bırakın) dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirin 15.
- Fırından alın, ters çevirerek servis tabağına aktarın 1.
- İsteğe göre dondurma eşliğinde pudra şekeri ile süsleyerek hemen servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: