Buradasın
Ev yapımı badem ezmesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı badem ezmesi (marzipan) tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Bademleri 200 derecede 8 dakika fırında veya airfryerda kavurun 1.
- Kavrulmuş bademleri soğuduktan sonra bir mutfak robotuna alın 1.
- Bademleri kısa molalar vererek yaklaşık 10 dakika boyunca çekin, bademlerin yağını açığa çıkarmasını bekleyin 1.
- Bademlerin yağı çıktığında, karışım macun kıvamına gelince içerisine bal veya pudra şekerini ekleyin 1.
- Karışımı rulo şekline getirin ve kesin 1.
- Dilimleyerek servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: