Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Badem ezmesinin püf noktaları şunlardır:
- Bademlerin Hazırlanması: Bademleri ılık suda ıslatarak yumuşatın, ardından kabuklarını soyun 13.
- Şerbetin Ilık Olması: Şerbeti ılık hazırlayarak bademlere eklerken daha kolay karışmasını sağlayın 1.
- Dinlendirme: Badem ezmesi hamurunu dinlendirerek daha lezzetli hale getirin, en az 2-6 saat dinlendirilmesi önerilir 2.
- Kıvam Kontrolü: Badem ezmesinin kıvamını ayarlamak için gerektiğinde zeytinyağı veya badem yağı ekleyebilirsiniz 4.
- Saklama: Badem ezmesini hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayın 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: