Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev tipi tantuni sacda yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü 1;
- 2 orta boy soğan 1;
- 2 orta boy domates 1;
- 1 adet büyük kırmızı biber 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 kere yarım çay bardağı soğuk su 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 2 çay kaşığı kekik 1;
- tuz 1.
Yapılışı:
- Biber ve soğan kuş gözü büyüklüğünde doğranır 1.
- Tavuk, fındık büyüklüğünde küp küp doğranır 1.
- Saca sıvı yağ konur ve tavuklar kavrulmaya başlanır 1.
- Suyunu salana kadar kavrulur, suyunu salınca kapağı kapatılır ve altı kısılır 1.
- Suyunu çekince tekrar yarım çay bardağı soğuk su eklenir 1.
- Doğranmış kırmızı biber eklenir, biberler hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir 1.
- Soğan da ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur 1.
- kez yarım çay bardağı soğuk su eklenir ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir 1.
- Suyunu çektikten sonra kekik hariç baharatlar ve tuz ilave edilir 1.
- Domatesler ilave edilir, domatesler tamamen erimeyecek, biraz diri kalacak şekilde pişirilir 1.
- Domates suyunu çektikten sonra kekik ilave edilir, 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenir ve harlı ateşte 3-5 dk. kavrulur 1.
Tantuni, ekmek arası veya lavaşla birlikte, soğan ve marul, turşu ile dürüm veya ekmek arası olarak servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: