Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev tipi tantuni sacda yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram orta yağlı kıyma 1
- 3 orta boy domates 1
- 4 orta boy soğan 1
- 3 tane yeşil biber 1
- Tuz, biber, arzuya göre kekik 1
- 1 demet maydanoz 1
- Limon suyu 1
- Yarım bardak ay çiçek yağı 1
- Hamurun malzemesi için: 1 kilo un, yarım bayat ekmek, tuz, su 1
Yapılışı:
- Kıymayı tencereye koyun ve üstüne 1,5 su bardağı su ekleyerek haşlayın 1.
- Soğanları ince ince doğrayın ve kıymaya katıp beraber karıştırarak pişirin 1.
- Sıvı yağı, yeşil biberi, tuzu, baharatları da ilave edin ve karıştırın 1.
- Ocak üstü sacın içine döküp az daha kavurun ve sacın ortasını açın 1.
- Sacın ortası boşken domatesleri ufak ufak doğrayın ve tuzunu da koyarak bir kapak kapatın 1. Az pişirip söndürün 1.
- Diğer tarafta hamuru yoğurun (yumuşak olsun) 1. Ufak ufak yufkalar yapın ve teflon tavada iki taraflı pişirin 1.
- Her bir yufkayı alıp sacdaki domatesleri ve kıymadan içine koyup dürüm yapın 1.
- Soğanları da piyaz yapıp dürümün içine sararak ayranla beraber servis yapın 1.
Ayrıca, orijinal Mersin tantuni tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın 2.
- Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın 2.
- Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın 2.
- Eti sacın bir köşesine alın ve tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun 2.
- Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin ve kırmızı toz biber ve tuz serpip karıştırın 2.
- Garnitür için maydanozu temizleyip kıyın, domatesi soyup küp küp doğrayın ve soğanı temizleyip piyazlık doğrayın 2.
- Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın 2.
- Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin ve garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: