Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli ekmek yapımında kıyma pişirme şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Kıyma ve Sebzelerin Hazırlanması: 250 gram kıyma, 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, 2 adet domates ve ¼ demet maydanoz doğranır 13.
- Harcın Karıştırılması: Doğranan malzemeler bir kaba alınır, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, ½ tatlı kaşığı karabiber ve ½ su bardağı su eklenerek karıştırılır 1.
- Hamurun Açılması: Mayalanan hamur, un serpilmiş tezgaha alınıp uzunlamasına açılır ve fırın tepsisine konur 13.
- Harcın Yayılması: Hazırlanan iç harç, açılan hamurun büyüklüğüne göre üzerine istenilen miktarda pay edilip elinizle her yerine yayılır 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılan 220°C'deki fırında yaklaşık 20 dakika kızarıncaya kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: