Et ve mantar birlikte şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: 400 gram dana kuşbaşı et; 5 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 adet soğan; 2 adet yeşil biber; 2 adet kırmızı biber; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kekik; 1 su bardağı sıcak su; 500 gram kültür mantarı; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Tavayı ocağa alarak ısıtın. 2. Kuşbaşı etleri tavaya alın ve tavanın kapağını kapatarak suyunu salıp çekene kadar önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. 3. Etlerin üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi ilave edin ve ara ara karıştırarak orta ateşte sebzelerin diriliği gidene kadar kavurun. 4. Domates salçası, karabiber, pul biber, kimyon ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin. 5. Sıcak suyu ilave edin ve karıştırın. 6. Limonlu su içerisinde beklettiğiniz mantarları doğrayın ve tavaya ilave edin. 7. Tavanın kapağını kapatarak mantarlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin. 8. Yemek güzelce piştikten sonra tuzu ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın. Et ve mantar pişirirken, mantarların ve etlerin yıkanmaması, yüksek ateşte pişirilmesi ve tuzun en son eklenmesi önerilir.