Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et tantuninin püf noktaları şunlardır:
- Et Seçimi: Dana veya kuzu eti kullanılmalıdır. Dana eti daha yumuşak ve lezzetli olur 23.
- Et Doğrama: Etler küçük ve ince şeritler halinde doğranmalıdır 23.
- Pişirme Yöntemi: Etler önce haşlanmalı, ardından sac tavada yağ ile kavrulmalıdır 13. Pişirme sırasında ara ara su veya et suyu eklenerek buhar oluşturulmalıdır 15.
- Baharatlar: Kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz gibi baharatlar eklenmelidir 2.
- Servis: Tantuni, lavaş ekmeği veya somun ekmekle servis edilir 2. Üzerine soğan, maydanoz, domates ve sumak eklenerek tamamlanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: