Evde tantuni yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet tantuni lavaşı; 400 gram dana kontrfile (ince doğranmış); 1/2 çay bardağı pamuk yağı; 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber; 1/4 çay bardağı su; 1/4 demet maydanoz (isteğe göre); 2 adet domates (isteğe göre); 1 adet soğan (isteğe göre). Yapılışı: 1. Etlerin fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. 2. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave ederek suyunu çekene kadar haşlayın. 3. Wok veya sac tavayı ocakta kızdırın. 4. Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin. 5. Toz biberi de ekleyerek karıştırın. 6. Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin. 7. Pişen tantuniyi sandviç ekmeği veya lavaşın içerisine yerleştirin. 8. Arzuya göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın. Tantuni yaparken, önceden dinlendirilmiş et kullanmak ve pişirme sırasında saca arada bir su veya et suyu eklemek önerilir. Ayrıca, tavuk tantuni yapmak için tavuk göğsü veya but eti kullanılabilir.