• Buradasın

    Et fajita içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Et fajitanın içinde bulunan temel malzemeler:
    • Dana bonfile, antrikot veya kontrfile gibi yağsız ve yumuşak dokulu kırmızı etler 14.
    • Renkli biberler (kırmızı, sarı, yeşil) 123.
    • Kuru soğan 123.
    • Zeytinyağı ve soya sosu 13.
    • Baharatlar: Tuz, karabiber, kekik, tatlı toz biber, sarımsak tozu 123.
    Servis için: Tortilla ekmeği, guacamole sosu veya ekşi krema kullanılabilir 245.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gerçek fajita nasıl yapılır?

    Gerçek fajita yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram dana bonfile; 2 adet kırmızı soğan; 1 adet yeşil biber; 1 adet kırmızı biber; 1 adet sarı biber; 2 çay kaşığı tuz; 2 çay kaşığı karabiber; 2 çay kaşığı sarımsak tozu; 2 çay kaşığı soğan tozu; 1 çay kaşığı acı toz biber; 1 çay kaşığı toz tatlı biber; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Etleri, biberleri ve soğanları aynı boyda olacak şekilde jülyen doğrayın. 2. Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayın. 3. Soğanları hafif rengi değişinceye kadar soteleyin. 4. Biberleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar sotelemeye devam edin. 5. Etleri ekleyin ve 6-7 dakika kadar sotelemeye devam edin. 6. Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. 7. Tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin. 8. Eriyen tereyağının üzerine etleri, biberleri, soğanları ve dilediğiniz baharatları ilave edin. 9. Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin. 10. Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin. Fajita, genellikle pilav, lavaş veya çeşitli yemeklerle birlikte tüketilir. Fajita yaparken döküm tava kullanılması önerilir.

    Fajeta ve et fajita aynı mı?

    Evet, "fajeta" ve "et fajita" aynı yemeği ifade eder. Et fajita, Meksika mutfağına ait, ince dilimlenmiş et ve sebzelerle hazırlanan bir yemektir.

    En güzel tavuklu fajitaya hangi baharatlar konur?

    Tavuklu fajitaya konulabilecek baharatlardan bazıları şunlardır: kırmızı toz biber; karabiber; kimyon; tuz; pudra şekeri; misket limonu; toz kırmızı biber; kimyon; kişniş. Baharatlar, damak zevkine göre ayarlanabilir. Tavuklu fajita tariflerine aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; ardaninmutfagi.com.

    Tavuk fajita hangi sosla marine edilir?

    Tavuk fajita için kullanılabilecek bazı marine sosları: Soya soslu marine: 3 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile hazırlanır. Zeytinyağlı marine: 1 su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı Worcestershire sos veya balzamik sirke, yarım misket limonun suyu, 6 diş sarımsak, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon ile hazırlanır. Yağlı marine: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı Meksika baharat karışımı (taco baharatı, kişniş, kimyon, pul biber vb.), 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ile hazırlanır. Baharat miktarları damak zevkine göre ayarlanabilir.

    Dana biftek fajita nasıl yapılır?

    Dana biftek fajita yapmak için gerekli malzemeler: yarım kilo dana biftek (jülyen kesilmiş); 2 adet California biber (ince jülyen kesilmiş sarı ve kırmızı); 3-4 adet yeşil sivri biber; 2 ince diş sarımsak (ince doğranmış); 1 yemek kaşığı sirke (fark etmez ne sirkesi olduğu); yarım limon suyu; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı kırmızı pul biber; yarım çay kaşığı esmer şeker (yoksa beyaz toz şeker de kullanılabilir); 2-3 çay kaşığı kadar tuz; yarım çay kaşığı karabiber; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; yarım çay kaşığı kekik. Yapılışı: 1. Jülyen kesilmiş dana bifteği derin bir kaba alın. 2. İçine sirke, limon, kimyon, toz kırmızı biber, kırmızı pul biber, şeker, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, iyice karıştırın. 3. Kekiği ve sarımsağı ekleyip 2 çorba kaşığı daha zeytinyağı koyun, iyice harmanlayıp soslar hazırlanana kadar bir kenara bırakın. 4. Sosları da hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış wok tavaya etleri sosuyla birlikte boşaltın. 5. Etlerin her yeri kahverengi olana kadar pişirin. 6. Pişen etleri bir kenara alın. 7. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, piyazlık doğranmış soğanı, jülyen kesilmiş biberleri, çok az tuz ve çok az karabiber ekleyip yüksek ateşte soteleyin. 8. Sotelenen bu malzemelerin içine etleri de ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin. Fajitayı, domates salsa sos, avokado sos veya yoğurt sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

    Faj nedir?

    Faj, Eski Yunancada "bakteri yiyen" anlamına gelen, bakterileri enfekte eden bir virüstür. Fajlar, proteinden oluşan bir kabuk ve içinde yer alan genetik malzemeden oluşur. Fajlar her yerde mevcutturlar ve bakterilerin yaşadığı ortamlarda, örneğin toprakta veya hayvan bağırsaklarında bulunabilirler. Fajların kullanım alanlarından bazıları şunlardır: Tıp ve diş hekimliği. Ziraat ve gıda endüstrisi. Veterinerlik ve hayvancılık. Su ve çevre güvenliği. Biyosavunma. Biyoteknoloji ve moleküler biyoloji.

    Et fajıta sosu nasıl yapılır?

    Et fajita sosu için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı barbekü sos; 2 yemek kaşığı yoğurt; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 diş rendelenmiş sarımsak; 1 tatlı kaşığı taze kekik; 1 çay kaşığının ucuyla kimyon, karabiber, pul biber ve yenibahar. Yapılışı: 1. Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. 2. Sosu, julyen doğrayıp yıkayarak süzdürdüğünüz etlerin üzerine ekleyin. 3. Her tarafına gelecek şekilde iyice karıştırdıktan sonra, streç filmle kaplayıp buzdolabında 2 saat bekletin (mümkünse bir gece önceden marine edin). Et fajita sosu tarifi için alternatif olarak, 3 yemek kaşığı sirke, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, tatlı toz biber ve yarım çay bardağı soya sosu kullanılabilir. Et fajita tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: yemek.com; blog.bizimtoptan.com.tr; lezzet.com.tr.