• Buradasın

    Dana biftek fajita nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sizzling cast-iron skillet filled with thinly sliced beef steak, vibrant julienned red, yellow, and green bell peppers, and onions, glistening with olive oil and aromatic spices, resting on a rustic wooden table in a Turkish kitchen.
    Dana biftek fajita yapmak için gerekli malzemeler:
    • yarım kilo dana biftek (jülyen kesilmiş) 1;
    • 2 adet California biber (ince jülyen kesilmiş sarı ve kırmızı) 1;
    • 3-4 adet yeşil sivri biber 1;
    • 2 ince diş sarımsak (ince doğranmış) 1;
    • 1 yemek kaşığı sirke (fark etmez ne sirkesi olduğu) 1;
    • yarım limon suyu 1;
    • 1 çay kaşığı kimyon 1;
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1;
    • yarım çay kaşığı esmer şeker (yoksa beyaz toz şeker de kullanılabilir) 1;
    • 2-3 çay kaşığı kadar tuz 1;
    • yarım çay kaşığı karabiber 1;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • yarım çay kaşığı kekik 1.
    Yapılışı:
    1. Jülyen kesilmiş dana bifteği derin bir kaba alın 1.
    2. İçine sirke, limon, kimyon, toz kırmızı biber, kırmızı pul biber, şeker, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, iyice karıştırın 1.
    3. Kekiği ve sarımsağı ekleyip 2 çorba kaşığı daha zeytinyağı koyun, iyice harmanlayıp soslar hazırlanana kadar bir kenara bırakın 1.
    4. Sosları da hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış wok tavaya etleri sosuyla birlikte boşaltın 1.
    5. Etlerin her yeri kahverengi olana kadar pişirin 1.
    6. Pişen etleri bir kenara alın 1.
    7. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, piyazlık doğranmış soğanı, jülyen kesilmiş biberleri, çok az tuz ve çok az karabiber ekleyip yüksek ateşte soteleyin 1.
    8. Sotelenen bu malzemelerin içine etleri de ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin 1.
    Fajitayı, domates salsa sos, avokado sos veya yoğurt sos ile birlikte servis edebilirsiniz 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana bifteğin en lezzetli yeri neresi?

    Dana bifteğin en lezzetli yerleri arasında bonfile, kontrfile, antrikot, T-Bone steak ve Porterhouse bulunur. Bonfile, dananın arka sırt kısmında yer alır ve yağsız, yumuşak bir ettir. Antrikot, göğüs omurları üstünden boynuna doğru uzanan et parçasıdır. Kontrfile, bonfileyle kıyaslandığında daha sert bir et olup, ızgarada pişirilmeye uygundur. T-Bone, bonfile ve kontrfilenin arasında, kemikle birlikte bulunan etin ismidir. Bifteğin en lezzetli yeri, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Biftek için hangi baharatlar kullanılır?

    Biftek pişirirken kullanılabilecek bazı baharatlar: Tuz ve karabiber. Kekik, pul biber ve nane. Köri, karabiber, kekik ve zerdeçal. Baharat seçimi kişisel tercihlere bağlıdır.

    Et fajita içinde ne var?

    Et fajitanın içinde bulunan temel malzemeler: Dana bonfile, antrikot veya kontrfile gibi yağsız ve yumuşak dokulu kırmızı etler. Renkli biberler (kırmızı, sarı, yeşil). Kuru soğan. Zeytinyağı ve soya sosu. Baharatlar: Tuz, karabiber, kekik, tatlı toz biber, sarımsak tozu. Servis için: Tortilla ekmeği, guacamole sosu veya ekşi krema kullanılabilir.

    Et fajıta sosu nasıl yapılır?

    Et fajita sosu için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı barbekü sos; 2 yemek kaşığı yoğurt; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 diş rendelenmiş sarımsak; 1 tatlı kaşığı taze kekik; 1 çay kaşığının ucuyla kimyon, karabiber, pul biber ve yenibahar. Yapılışı: 1. Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. 2. Sosu, julyen doğrayıp yıkayarak süzdürdüğünüz etlerin üzerine ekleyin. 3. Her tarafına gelecek şekilde iyice karıştırdıktan sonra, streç filmle kaplayıp buzdolabında 2 saat bekletin (mümkünse bir gece önceden marine edin). Et fajita sosu tarifi için alternatif olarak, 3 yemek kaşığı sirke, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, tatlı toz biber ve yarım çay bardağı soya sosu kullanılabilir. Et fajita tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: yemek.com; blog.bizimtoptan.com.tr; lezzet.com.tr.

    Biftek en güzel nasıl pişirilir?

    Bifteği en güzel pişirmek için şu adımlar izlenebilir: 1. Etin hazırlanması: Bifteği buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bekletmek, etin her yerinin eşit pişmesi için önemlidir. Etin yüzeyindeki fazla nemi almak için kağıt havlu ile kurulamak, güzel bir mühürleme sağlar. 2. Baharatlama: Mühürlemeden önce etin her iki yüzeyine de tuz ve karabiber serpmek, etin lezzetini korur. 3. Pişirme: Tavayı önceden yüksek ateşte ısıtmak, etin eşit derecede pişmesini sağlar. Bifteği tavaya koyduktan sonra, etin kalınlığına bağlı olarak her iki yüzünü de 1-3 dakika mühürlemek gerekir. Mühürleme sonrası ocağın altını orta ateşe getirerek, tavaya tereyağı ve ezilmiş sarımsak eklemek ve eriyen tereyağını etin üzerine gezdirmek, lezzeti artırır. Az pişmiş için 1-2 dakika, orta pişmiş için 2-3 dakika, iyi pişmiş için ise 4-5 dakika daha her iki yüzü pişirmeye devam etmek gerekir. 4. Dinlendirme: Bifteği ocaktan aldıktan sonra hemen servis etmemek, etin içindeki suların dağılması için 3-4 dakika dinlendirmek önemlidir. Biftek pişirme yöntemleri, kullanılan tarife ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Biftekte hangi et yumuşak olur?

    Biftek için yumuşak etler, az hareket eden kas gruplarını içeren ve genellikle hayvanın arka sırt kısmında yer alan bölgelerdir. En yumuşak biftek çeşitleri: Bonfile: Dananın arka sırt kısmında yer alır. Antrikot: Hayvanın but bölgesi ile böbreğin alt tarafında bulunur. Kontrfile: Diz ekleminin üst bölümünde yer alır. Bu etler, sinir ve yağ dokusu içermedikleri için yumuşaktır ve kısa sürede pişerler.

    Dana eti çeşitleri nelerdir?

    Dana eti çeşitleri, kesim yerlerine göre şu şekilde adlandırılır: 1. Sırt: Yumuşak ve lezzetli etler bulunur, biftek ve bonfile gibi yemeklerde kullanılır. 2. Bacak: Daha sert etler içerir, haşlama veya güveç gibi uzun süre pişirme yöntemleri için uygundur. 3. Göğüs: Yağ oranı yüksek ve lezzetlidir, kıyma yapımında veya çeşitli yemeklerde kullanılır. 4. Kuşbaşı: Dana etinin küçük parçalar halinde doğranmış halidir, şiş kebap veya sulu yemeklerde tercih edilir. 5. Kıymalık: İnce çekilmiş dana eti, köfte, hamburger ve diğer birçok yemekte kullanılır. Ayrıca, özel dana eti çeşitleri arasında antrikot, kontrfile, küşleme ve tranç gibi etler de bulunur.