Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et fajita sosu için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı barbekü sos 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 diş rendelenmiş sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı taze kekik 1;
- 1 çay kaşığının ucuyla kimyon, karabiber, pul biber ve yenibahar 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın 1.
- Sosu, julyen doğrayıp yıkayarak süzdürdüğünüz etlerin üzerine ekleyin 1.
- Her tarafına gelecek şekilde iyice karıştırdıktan sonra, streç filmle kaplayıp buzdolabında 2 saat bekletin (mümkünse bir gece önceden marine edin) 1.
Et fajita sosu tarifi için alternatif olarak, 3 yemek kaşığı sirke, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, tatlı toz biber ve yarım çay bardağı soya sosu kullanılabilir 3.
Et fajita tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: