Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek fajita yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 gr dana şnitzel 2
- 4 soğan 2
- 2 çorba kaşığı margarin 2
- 1 kırmızı biber 2
- 1 sivri biber 2
- 1 sarı biber 2
- 2 çorba kaşığı soya sosu 2
- Tuz, karabiber 2
Yapılışı:
- Etleri uzunlamasına ince ince doğrayın 2.
- Biberleri temizledikten sonra ince ince doğrayın 2.
- Soğanları soyup dört parçaya bölün 2.
- Bir tavaya margarini koyup üzerine etleri ve soğanları ekleyip kavurun 2.
- Soğanlar kızarınca soya sosu ve karabiberi ekleyip servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin 2.
Ayrıca, tavuklu fajita tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar da kullanılabilir:
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü (fileto) 3
- 2 adet kapya biber 3
- 1 adet kuru soğan 3
- 2 yemek kaşığı soya sosu 3
- 2 adet yeşil dolmalık biber 3
- 4 adet tortilla ekmeği 3
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3
- 1 çay kaşığı kekik 3
- 1 çay kaşığı tuz 3
Yapılışı:
- Tavukları 4 cm uzunluğunda jülyen bir şekilde doğrayın 3.
- Marinesi için; sarımsakları ince ince kesin 3.
- Bir kabın içerisine sarımsak, limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi alarak karıştırın 3.
- Doğradığınız tavukları sosun içerisine alarak harmanlayın ve 30 dakika dinlendirin 3.
- Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın 3.
- Kapya ve dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen şeklinde doğrayın 3.
- Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın 3.
- Doğradığınız sebzeleri yağın içine alarak yüksek ateşte 5 dakika soteleyin 3.
- Tavuk etlerini de sebzelerin üzerine ilave ederek yaklaşık 7 dakika pişirin 3.
- Üzerine tuz, kekik ve soya sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin [3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: