Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek fajita yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram dana bonfile 3;
- 2 adet kırmızı soğan 3;
- 1 adet yeşil biber 3;
- 1 adet kırmızı biber 3;
- 1 adet sarı biber 3;
- 2 çay kaşığı tuz 3;
- 2 çay kaşığı karabiber 3;
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu 3;
- 2 çay kaşığı soğan tozu 3;
- 1 çay kaşığı acı toz biber 3;
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber 3;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 3.
Yapılışı:
- Etleri, biberleri ve soğanları aynı boyda olacak şekilde jülyen doğrayın 3.
- Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayın 3.
- Soğanları hafif rengi değişinceye kadar soteleyin 3.
- Biberleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar sotelemeye devam edin 3.
- Etleri ekleyin ve 6-7 dakika kadar sotelemeye devam edin 3.
- Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin 3.
- Tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin 3.
- Eriyen tereyağının üzerine etleri, biberleri, soğanları ve dilediğiniz baharatları ilave edin 3.
- Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin 3.
- Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin 3.
Fajita, genellikle pilav, lavaş veya çeşitli yemeklerle birlikte tüketilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: