Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et çeşitleri elde edildikleri hayvan türüne ve kullanım alanlarına göre farklı gruplara ayrılmaktadır 2. İşte bazı et çeşitleri:
- Kırmızı et: Sığır, koyun, kuzu ve keçi gibi hayvanlardan elde edilir 24. Protein, demir ve B12 vitamini bakımından zengindir 2.
- Beyaz et: Tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarının kas dokusundan elde edilir 2. Düşük yağ içeriği ve kolay sindirilebilir olmasıyla dikkat çeker 2.
- Deniz ürünleri: Balık, karides, midye ve diğer deniz mahsullerini içerir 2. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir 2.
- Av hayvanları eti: Geyik, tavşan, ördek gibi et türlerini kapsar 2. Daha az yağlı ve daha yoğun bir lezzete sahiptir 2.
- İşlenmiş et ürünleri: Salam, sucuk, pastırma, sosis gibi ürünleri içerir 2. Kırmızı etin veya beyaz etin özel yöntemlerle hazırlanmasıyla elde edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: