Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek yapımında maya ve su karıştırılırken şu adımlar takip edilmelidir:
- Maya ve Şeker: Derin bir kap içine 1 paket instant kuru maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker koyun 1.
- Ilık Su: Maya ve şekerin üzerine 2 su bardağı ılık su dökün 13. Suyun ısısının elinizi rahatlıkla sokabileceğiniz sıcaklıkta olması önemlidir 1.
- Karıştırma: Buradaki püf nokta, suyun çok sıcak ya da soğuk olmaması, aksi takdirde mayanın aktive olmamasıdır 14. Karışımı spatula ile iyice karıştırın 1.
- Mayalanma: Kabın üzerini kapatıp, karışımın 10 dakika mayalanmasını sağlayın 1.
Bu işlem, mayanın aktifleşmesini ve hamurun kabarmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: