Erzurum'un en güzel ketesini yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1 yumurta - 2 su bardağı su (oda sıcaklığında) - 2 su bardağı sıvı yağ - 1 litre süt - 1 paket yaş maya - Tuz (2 tatlı kaşığı) - Toz şeker (1 tatlı kaşığı) - Aldığı kadar un - 1 paket tereyağı (250 gram) - 3 su bardağı sıvı yağ - 1 yumurta (üzeri için) Yapılışı: 1. Hamur için maya ile birlikte sıvı malzemeleri karıştırın. 2. Daha sonra tuzu, şekeri, unu ekleyip yoğurun. 3. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra bezelere ayırın. 4. Bezeleri ince açıp üzerine eritilen yağ karışımını sürün. 5. Bu şekilde 3 bezeyi üst üste koyun, en üsttekini de yağlayın ve rulo yapın. 6. Yapılan ruloyu 4 parmak genişliğinde kesip iç kısmından bastırın. 7. Üzerlerine yumurta sürüp fırında 200-250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.