Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzurum'un en güzel ketesini yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 yumurta 1
- 2 su bardağı su (oda sıcaklığında) 1
- 2 su bardağı sıvı yağ 1
- 1 litre süt 1
- 1 paket yaş maya 1
- Tuz (2 tatlı kaşığı) 1
- Toz şeker (1 tatlı kaşığı) 1
- Aldığı kadar un 1
- 1 paket tereyağı (250 gram) 1
- 3 su bardağı sıvı yağ 1
- 1 yumurta (üzeri için) 1
Yapılışı:
- Hamur için maya ile birlikte sıvı malzemeleri karıştırın 1.
- Daha sonra tuzu, şekeri, unu ekleyip yoğurun 1. Kulak memesi kıvamında, daha yumuşak olacak ama ele de yapışmayacak bir hamur elde edin 1.
- Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra bezelere ayırın 1.
- Bezeleri ince açıp üzerine eritilen yağ karışımını sürün 1.
- Bu şekilde 3 bezeyi üst üste koyun, en üsttekini de yağlayın ve rulo yapın 1. Her 3 bezede bir rulo yapın 1.
- Yapılan ruloyu 4 parmak genişliğinde kesip iç kısmından bastırın 1.
- Üzerlerine yumurta sürüp fırında 200-250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: