Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram erişte 1;
- 250 gram kıyma 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 yemek kaşığı salça 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1.
Yapılışı:
- Erişteyi tuzlu suda haşlayın ve süzün 1.
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve tereyağı ile birlikte tavada kavurun 1.
- Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin 1.
- Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve kıymaya ekleyin 1.
- Salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun 1.
- Baharatları ekleyin ve karıştırın 1.
- Haşlanmış erişteleri kıymalı karışıma ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin 1.
- Erişte kavurması servise hazır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: