Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 çorba kasesi ev eriştesi 1;
 - yarım litre sıcak su 1;
 - 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
 - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber 1;
 - tuz 1.
 
Yapılışı:
- Tencerede tereyağı eritilir, erişte eklenip rengi dönene kadar kavrulur 1.
 - Üzerine sıcak su eklenip haşlanır 1.
 - Haşlanan erişte süzülür 1.
 - Tencereye tekrar tereyağı konulup eritilir, haşlanan erişte ilave edilip 1-2 dakika kavrulur 1.
 - Toz kırmızı biber, karabiber ve tuz eklenip 3-4 dakika daha kavrulduktan sonra servis edilir 1.
 
Ayrıca, sütlü erişte kavurması yapmak için şu malzemeler gereklidir:
- 2 su bardağı erişte 5;
 - 1 yemek kaşığı tereyağı 5;
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
 - tuz, nane 5;
 - 5 su bardağı süt 5;
 - 3 adet biber 5;
 - 1 adet domates 5.
 
Yapılışı:
- Tencerede yağ eritilir, erişte eklenip kavrulur 5.
 - Doğranan biberler eklenip kavrulur 5.
 - Doğranan domates, nane ve tuz eklenip süt konur 5.
 - Süt çekip yumuşayana kadar beklenir 5.
 - Ocaktan alınıp 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir 5.
 
Erişte kavurması yaparken, eriştelerin yanmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: