Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte pişirmenin birkaç farklı yöntemi vardır:
- Haşlayarak pişirme: Tuzlu su haşlanır ve haşlanan suda erişteler haşlanarak suyu süzülür 13. Yağda çevrilerek servis edilir 3.
- Demleyerek pişirme: Erişteler tavaya alınır ve üzerine bir miktar su konur 13. Suyu çektikleri zaman erişteler yemeğe hazır hale gelerek servis edilir 3.
- Kavurarak pişirme: Tavaya yağ alınır ve erişteler yağda hafif renk alana kadar kavrulur 13. Kavrulan eriştelere su eklenerek pişmeye bırakılır 3.
- Kızartarak pişirme: Erişteler öncelikle haşlanır 3. Haşlanan erişteler süzülerek sudan çıkartılır 3. Tavada tereyağı eritilir ve yağda erişteler hafifçe kızartılır 3.
Erişte pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Klorsuz, kaliteli bir haşlama suyu kullanılmalıdır 1.
- Su kaynamaya başladıktan sonra sadece bir kez karıştırma işlemi yapılmalıdır 1.
- Pişirme işlemi boyunca erişteler sık sık karıştırılmamalıdır, aksi halde hamurlaşıp birbirlerine yapışabilirler 1.
- Eriştelerin yumuşadığından emin olduktan sonra ocak kapatılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: