Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte pişirmenin birkaç farklı yöntemi vardır:
- Haşlayarak Pişirme: Tuzlu su kaynatılır ve erişteler bu suda haşlanarak suyu süzülür 13. Ardından yağda çevrilerek servis edilir 1.
- Demleyerek Pişirme: Erişteler tavaya alınır ve üzerine bir miktar su konur 1. Suyu çektikleri zaman erişteler yemeğe hazır hale gelerek servis edilir 1.
- Kavurarak Pişirme: Tavaya yağ alınır ve erişteler yağda hafif renk alana kadar kavrulur 1. Kavrulan eriştelere su eklenerek pişmeye bırakılır 1. Yeterince su eklenir, süzme işlemi yapılmaz 1.
- Kızartarak Pişirme: Erişteler öncelikle haşlanır 1. Haşlanan erişteler süzülerek sudan çıkartılır 1. Tavada tereyağı eritilir ve yağda erişteler hafifçe kızartılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: