Erişte kavurması yapmak için gerekli malzemeler: 2 çorba kasesi ev eriştesi; yarım litre sıcak su; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber; tuz. Yapılışı: 1. Tencerede tereyağı eritilir, erişte eklenip rengi dönene kadar kavrulur. 2. Üzerine sıcak su eklenip haşlanır. 3. Haşlanan erişte süzülür. 4. Tencereye tekrar tereyağı konulup eritilir, haşlanan erişte ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. 5. Toz kırmızı biber, karabiber ve tuz eklenip 3-4 dakika daha kavrulduktan sonra servis edilir. Ayrıca, sütlü erişte kavurması yapmak için şu malzemeler gereklidir: 2 su bardağı erişte; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; tuz, nane; 5 su bardağı süt; 3 adet biber; 1 adet domates. Yapılışı: 1. Tencerede yağ eritilir, erişte eklenip kavrulur. 2. Doğranan biberler eklenip kavrulur. 3. Doğranan domates, nane ve tuz eklenip süt konur. 4. Süt çekip yumuşayana kadar beklenir. 5. Ocaktan alınıp 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir. Erişte kavurması yaparken, eriştelerin yanmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edilmelidir.