Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eriştenin en güzel hangi yağla kavrulması gerektiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, erişte kavururken az miktarda tereyağı ile zeytinyağının birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir 2.
Kavurma işlemi için yalnızca tereyağı ya da yalnızca sıvı yağ kullanmak yerine bu iki yağın birlikte kullanılması, daha lezzetli sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir 2.
Erişte kavurma işlemi yapılırken, yağın içine erişteler aktarıldıktan sonra ocağın başından ayrılmaması önerilir 2. Çünkü erişte çok kısa sürede kavrulur ve renk değiştirir 2.
Erişte kavurma işlemi için en uygun yağ türü kişisel tercihlere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: