• Buradasın

    Truff için hangi malzemeler gerekli?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Truff yapımı için gerekli malzemeler, tarifine göre değişiklik gösterebilir. İşte genel olarak kullanılan malzemeler:
    • Ganaj için: 225 g bitter çikolata, 1/4 su bardağı krema, 3 yemek kaşığı sürülebilir fındıklı çikolata 1.
    • Diğer malzemeler: 1 su bardağı kırılmış fındık içi, 1 paket sıvı krema, 3 paket kare bitter çikolata, süslemek için toz halinde antep fıstığı, doğranmış badem 23.
    Ayrıca, artan keklerden de truff yapılabilir; bu durumda 4 su bardağı pandispanya ve 180 gr sütlü-bitter karışık çikolata kullanılır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Truff içinde ne var?

    Truff'un içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Kek: Bayat kek veya hazır paket kek. Çikolata: Kuvertür bitter çikolata. Süt: Çikolatayı eritmek için kullanılır. Ek malzemeler: Hindistan cevizi tozu, bisküvi kırıntıları, pasta süsü, kuru yemiş veya kuru meyve gibi çeşitli malzemeler. Ayrıca, truff yapımında kremalı ve fındıklı tarifler de mevcuttur.

    En kolay truff nasıl yapılır?

    En kolay truff tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: 1. 1 adet muz 2. 1 paket burçak bisküvi 3. 1 paket çikolata Hazırlanışı: 1. Bisküvileri robottan incecik olacak şekilde çekin. 2. Ayrı bir kapta muzu çatal yardımıyla ezin. 3. Ezdiğiniz muzların üzerine çektirdiğiniz bisküvileri ekleyin ve güzelce yoğurun. 4. Yoğurduğunuz malzemeleri top haline getirin ve bir süre buzlukta bekletin. 5. Çikolatayı benmari usulü eritin. 6. Buzlukta beklettiğiniz topları çikolataya batırın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. 7. Süsledikten sonra toplarınızı tekrar buzluğa koyun ve dinlendirin. 8. Çikolatalar donduktan sonra truff tatlısını servis edebilirsiniz.

    Truff hamuruna ne konur?

    Truff hamuruna konulabilecek malzemeler şunlardır: 1. Kek: Genellikle baton pay kek veya artan kekler kullanılır. 2. Krema: 200 ml süt kreması veya sütlü karışım. 3. Çikolata: 120 gram bitter çikolata veya pasta çikolatası. 4. Kakao: 2 yemek kaşığı kakao. 5. Ekstralar: Fındık kırığı, kuru üzüm, çekilmiş ceviz gibi isteğe bağlı malzemeler eklenebilir. Ayrıca, truffları hindistan cevizi, yeşil fıstık, file badem gibi malzemelerle de kaplayabilirsiniz.

    Fındıklı trüf nasıl yapılır?

    Fındıklı trüf yapımı için gerekli malzemeler: 150 g bitter çikolata (ince kıyılmış); 1 yemek kaşığı kakao; 75 ml krema; 20-25 adet fındık; Bulamak için 2-3 yemek kaşığı kakao, toz fındık, file badem, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı. Yapılışı: 1. Kremayı bir sos tenceresine alarak ısıtın ve çikolatayı ilave ettikten sonra karıştırarak eritin. 2. En son kakaoyu ekleyerek karıştırın. 3. Karışımı sığ bir kaba aktarın ve en az 1 saat, mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. 4. Fındıkları tavada kavurun. 5. Soğumuş çikolata karışımından ufak parçalar alın ve ortalarına birer adet fındık koyarak top şekli verin ve 1 saat süreyle buzdolabında bekletin. 6. Soğumuş fındık toplarını önce kakaoya daha sonra tercihinize göre diğer malzemelere bulayın. 7. Servis edene kadar buzdolabında bekletin.