• Buradasın

    En kolay sade kek hamuru nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En kolay sade kek hamuru hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 12
    • 1 su bardağı toz şeker 12
    • Yarım su bardağı sıvı yağ 12
    • 1 su bardağı süt 12
    • 1 paket kabartma tozu 12
    • 1 paket vanilya 12
    • 2-2 buçuk su bardağı un 1
    Hazırlanışı:
    1. İlk olarak kek kalıbınızı tereyağıyla iyice yağlayın ve fırını 160 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın 1.
    2. Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın 12.
    3. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin 12.
    4. Un, vanilya ve kabartma tozunu da malzemeye ekleyip iyice karıştırın 1.
    5. Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin 1.
    6. Kekiniz kabarana kadar fırının kapağını hiç açmayın, 40 dakika pişirdikten sonra kürdan testi yaparak içinin pişip pişmediğini kontrol edin 1.
    7. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın ve dilimleyip servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yumurtasız sade keke ne konur?

    Yumurtasız sade kek yapımında aşağıdaki malzemeler kullanılır: 2 su bardağı un; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt (bitkisel süt de kullanılabilir); 1/2 su bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin; Bir tutam tuz. Ayrıca, kekin üzerine pudra şekeri, çikolata sosu veya taze meyveler de eklenebilir.

    Yoğurtlu sade kek nasıl yapılır?

    Yoğurtlu sade kek yapımı için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda); 2 paket vanilya; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 3 - 3,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. 2. Ardından üzerine yoğurt, vanilya ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. 3. Kabartma tozunu da ekleyin ve unu eleyerek, azar azar harca ekleyin ve güzelce çırpın. 4. Akışkan kıvamlı ve orta yoğunlukta bir kek elde edene kadar un eklemeye devam edin. 5. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza kek harcını aktarın. 6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 30-40 dakika arası pişirin. 7. Pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 8. Tamamen soğuyunca dilimleyerek servis edin.

    3 malzemeli kek nasıl yapılır?

    3 malzemeli kek yapımı için gerekli malzemeler: 375 gram kakaolu bisküvi; 4 çay bardağı süt; 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu. Yapılışı: 1. Bisküvileri robotta veya ezerek toz haline getirin ve bir karıştırma kabına alın. 2. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 3. Son olarak sütü kontrollü bir şekilde ekleyip spatula veya kaşıkla karıştırın. 4. Karışımı, hafifçe yağlanmış ufak bir kalıba dökün. 5. Derin bir tencerenin içine bir kase veya derin tabak yerleştirin, tencerenin tabanına kalıba değmeyecek kadar sıcak su ekleyip kalıbı kasenin üzerine yerleştirin. 6. Tencerenin üzerine bir bez örtün ve kapağını kapatın. 7. Pişen keki tencereden çıkarıp 10-15 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. 8. Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı benmaride eritip kekin üzerine döküp servis yapın.

    En güzel kek tarifi hangisi?

    En güzel kek tarifi konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, aşağıda paylaşılan bazı tarifler oldukça beğenilmektedir: 1. Ağlayan Kek: Yoğun kıvamlı ve bol çikolatalı bir kek tarifidir. 2. Limonlu Islak Kek: Sosu yumurtasız, keki yumuşacık olan bu tarif, çocukluğumuzdan beri en çok tercih edilenlerden biridir. 3. Havuçlu ve Cevizli Kek: Bu tarif, hem büyüklerin hem de küçüklerin sevdiği bir lezzettir.

    Evde en iyi kek hangi unla yapılır?

    Evde en iyi keki yapmak için kek unu kullanılması önerilir. Ayrıca, tam buğday unu da sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak tercih edilebilir. Unun taze ve kaliteli olması, kekin dokusunu doğrudan etkileyen bir faktördür.

    Sade kek malzemeleri nelerdir?

    Sade kek malzemeleri şunlardır: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt veya yoğurt; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 2,5 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Ayrıca, keke farklı tatlar katmak için limon kabuğu rendesi veya çikolata parçaları gibi ek malzemeler de kullanılabilir.

    Tart hamuru ve kek hamuru aynı mı?

    Tart hamuru ve kek hamuru aynı değildir. Tart hamuru, ince ve gevrek bir yapıya sahip olup, genellikle tereyağı, un, şeker ve yumurta ile hazırlanır. Kek hamuru ise daha yumuşak kıvamdadır ve kısa sürede pişer.