Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kedi dili tatlısı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 paket kedi dili bisküvi 15;
- 2 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için) 1;
- 1 litre süt (muhallebi için) 15;
- 1 su bardağı toz şeker (muhallebi için) 15;
- 1 su bardağı un (muhallebi için) 15;
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (muhallebi için) 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (muhallebi için) 15;
- 1 paket vanilin (muhallebi için) 15;
- 1,5 su bardağı süt (çikolata sosu için) 1;
- 1 paket hazır çikolata sosu 1.
Yapılışı:
- Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alıp karıştırın 5.
- Orta ateşte pişirip koyulaşınca ocaktan alın 5.
- Tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın 5.
- Soğumaya bırakın 5.
- Sütü bir kaseye alın ve kedi dili bisküvilerini hafifçe ıslatın 5.
- Bir kat bisküvi dizin, üzerine kremanın yarısını yayın 5.
- Tekrar bisküvi ve kalan kremayı ekleyin 5.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin 5.
- Servis yapmadan önce üzerine kakao serpin 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: