Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabaklı kedi dili tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 dilim kabak 1;
- 1 su bardağı şeker 1;
- Yarım su bardağı su 1;
- 1 poşet toz krem şanti 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 paket kedidili bisküvi 1;
- Süslemek için fıstık tozu 1.
Yapılışı:
- Kabaklar soyulup dilimlenir ve düdüklü tencerede pişirilir 1.
- İlk önce çatalla ezilir, ardından yarım su bardağı su ve şeker eklenir 1.
- Blendir ile pürüzsüz hale getirilir ve ocak kapatılır 1.
- Uygun bir kaba krem şanti ve süt alınıp mikserle çırpılır, buzdolabında 30 dakika bekletilir 1.
- Kedidili bisküviler ikiye bölünerek süte batırılır ve bardaklara paylaştırılır 1.
- Soğumuş kremşanti ve kabak tatlısı püresi ayrı ayrı sıkma torbalarına konur 1.
- Bardaklara istenilen şekilde paylaştırılır, üzerine ceviz veya fıstık tozu serpilir 1.
- Tatlılar buzdolabında 1 saat bekletilir 1.
Alternatif tarifler için YouTube'da "Balkabaklı kedi dili pastası" araması yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: