Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabaklı kedi dili tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi 23
- 1,5 su bardağı toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- 6-7 parça balkabağı tatlısı püresi 2
- 7-8 adet iri kıyılmış ceviz içi veya yarım su bardağı kavrulmuş kıyılmış fındık 2
- 1 yumurta 2
- 5 yemek kaşığı tozşeker 2
- 2 yemek kaşığı nişasta 2
- 2 yemek kaşığı un 2
- 3 su bardağı süt 2
- Arzuya göre yarım paket vanilya ve 1 ufak paket kremşanti tozu 2
Yapılışı:
- Kedidili bisküvilerinin her iki tarafını hızlı bir şekilde süte batırıp çıkarın ve kenarları yüksek bir kaba dizin 2.
- Balkabağı tatlılarını mümkünse şerbetiyle beraber çatalla ezin ve ceviz veya fındığı ilave edip karıştırın 2.
- Bisküvilerin üzerine balkabağı püresini yayın 2.
- Yumurta, şeker, un ve nişastayı 1 bardak sütle beraber tencereye alın ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın 2.
- Kalan sütü ekleyip ocağı açın ve orta kısık ateşte karıştırarak kabarcıklar çıkana kadar pişirin 2.
- Krema soğuduktan sonra ister sade isterseniz kremşanti tozunu ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın ve balkabağı püresinin üzerine döküp yayın 2.
- Soğuduktan sonra dilimleyip süsleyerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: