Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi Kavala kurabiyesi, "gerçek Kavala kurabiyesi" tarifine göre hem margarin hem de tereyağı kullanılarak yapılan undan yapılır 5.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un 3;
- 1 su bardağı toz badem 3;
- ½ su bardağı kabuklu çiğ badem (iri kıyılmış) 3;
- 1 su bardağı pudra şekeri 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 6 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 3;
- 1 adet yumurta akı 3.
Hazırlanışı:
- Bir tavaya un ve bademleri ekleyip, rengi hafif döndüğünde kenara alıp soğutun 3.
- Soğuyan un-badem karışımına toz badem, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, tereyağı ve yumurta akını ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun 3.
- Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasında 1 cm kalınlığında açın 3.
- Açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıp ile kesin, ardından yuvarlakları bir boy küçük başka bir yuvarlak kalıpla kenarında kesip ay şeklini verin 3.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin 3.
- Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: