En iyi Kavala kurabiyesi, "gerçek Kavala kurabiyesi" tarifine göre hem margarin hem de tereyağı kullanılarak yapılan undan yapılır. Malzemeler: 2,5 su bardağı un; 1 su bardağı toz badem; ½ su bardağı kabuklu çiğ badem (iri kıyılmış); 1 su bardağı pudra şekeri; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 6 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında); 1 adet yumurta akı. Hazırlanışı: 1. Bir tavaya un ve bademleri ekleyip, rengi hafif döndüğünde kenara alıp soğutun. 2. Soğuyan un-badem karışımına toz badem, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, tereyağı ve yumurta akını ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. 3. Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasında 1 cm kalınlığında açın. 4. Açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıp ile kesin, ardından yuvarlakları bir boy küçük başka bir yuvarlak kalıpla kenarında kesip ay şeklini verin. 5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. 6. Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis edin. Ayrıca, çiğ badem ve unun kavrulması da kurabiyenin lezzetini artırır.