En güzel çikolatalı helva tariflerinden biri için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı irmik; 1 su bardağından biraz fazla toz şeker; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1,5 su bardağı ılık süt; 1,5 su bardağı ılık su; 1 paket çikolata (örneğin, fıstıklı çikolata). Yapılışı: 1. Yağda irmiğin rengi dönene kadar ceviz de koyup kavurun. 2. Sonra şekeri katıp karıştırın. 3. Su ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. En son çikolatayı ekleyin, eriyince kısık ateşte, iyice suyu çekene kadar 10-15 dakika pişirin ve dinlendirin. 5. Servis edin. Çikolatalı saray helvası tarifi için malzemeler: 2,5 su bardağı un; 125 gram tereyağı; 4 yemek kaşığı pudra şekeri. Çikolatalı kaplama için: 160 gram çikolata. Yapılışı: 1. Unu tavada renk aldırmadan 15 dakika kavurun. 2. Eritilmiş tereyağını ekleyip ıslak deniz kumu kıvamına gelene dek karıştırın. 3. Pudra şekerini ekleyip 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın. 4. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kaba döküp spatula veya bir bardak altıyla bastırarak sıkıştırın. 5. Dilimleyip porsiyonlara ayırın ve benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın. 6. Çikolata soğuduktan sonra servis edin. Çikolatalı un helvası tarifi için malzemeler: 160 g bitter çikolata; 250 g tereyağı; 500 g un; yarım su bardağı toz şeker; 3 su bardağı süt. Yapılışı: 1. Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın. 2. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. 3. Unu tereyağına azar azar ilave edip