Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel çikolatalı helva için iki farklı tarif önerisi:
- Çikolatalı Tahinli Helva Tarifi:
- Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı un, 5 yemek kaşığı pudra şekeri, 8 yemek kaşığı tahin, 120 gram bitter çikolata, 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık 1.
- Yapılışı:
- Çikolatayı benmari usulü eritin ve silikon kalıpların tabanlarına birer tatlı kaşığı koyup kaşıkla düzeltin 1.
- Üzerine biraz fındık serpip buzdolabında 10 dakika bekletin 1.
- Tereyağını yapışmaz bir tencerede eritin 1.
- Erimiş tereyağına unu ekleyin ve kokusu çıkıp rengi değişene kadar kavurun 1.
- Ocaktan alıp kavrulmuş una pudra şekerini ve tahini ekleyip iyice karıştırın 1.
- Tahinli helvayı eşit şekilde çikolataların üzerine paylaştırıp kaşıkla bastırarak düzeltin 1.
- Kalan çikolata ile helvaların üzerini kaplayıp fındıkla süsleyin ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin 1.
- Silikon kalıptan çıkarıp dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz 1.
- Çikolatalı Saray Helvası Tarifi:
- Malzemeler: 2,5 su bardağı un, 125 gram tereyağı, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 160 gram çikolata 23.
- Yapılışı:
- Unu tavaya alıp renk aldırmadan 15 dakika kavurun 23.
- Eritilmiş tereyağını 2 parçada ekleyip ıslak deniz kumu kıvamına gelene dek karıştırın 23.
- Pudra şekerini tavaya ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın 23.
- Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz dikdörtgen bir kaba karışımı döküp spatula veya bir bardak altıyla iyice bastırarak sıkıştırın 23.
- Helvayı dilimleyip porsiyonlara ayırın ve dolaba kaldırıp 3-4 saat soğutun 23.
- Soğumuş ve şekil almış helvaları benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın 23.
- Üzerindeki çikolata soğuduktan sonra servis edin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: