Zeytinyağlı dolma içi için gerekli malzemeler şunlardır: Pirinç: 1 su bardağı baldo pirinç. Soğan: 2 adet büyük boy soğan, ince doğranmış. Zeytinyağı: Yarım çay bardağı zeytinyağı. Kuş üzümü ve dolmalık fıstık: 2 yemek kaşığı kuş üzümü ve 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık. Baharatlar: 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın ve yarım çay kaşığı yenibahar. Sıcak su: 1 su bardağı sıcak su. Maydanoz ve nane: 1 tutam ince doğranmış maydanoz ve 1 tutam kuru nane. Hazırlanışı: 1. Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 2. Üzerine pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 3. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 4. Sıcak suyu ekleyip pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 5. Ocağı kapattıktan sonra harcı biraz dinlendirin.