• Buradasın

    Yaprak sarmasının içine ne kadar zeytinyağı konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yaprak sarmasının içine yarım çay bardağı zeytinyağı konur 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zeytinyağli dolma içine ne konur?

    Zeytinyağlı dolma içi için gerekli malzemeler şunlardır: Pirinç: 1 su bardağı baldo pirinç. Soğan: 2 adet büyük boy soğan, ince doğranmış. Zeytinyağı: Yarım çay bardağı zeytinyağı. Kuş üzümü ve dolmalık fıstık: 2 yemek kaşığı kuş üzümü ve 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık. Baharatlar: 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın ve yarım çay kaşığı yenibahar. Sıcak su: 1 su bardağı sıcak su. Maydanoz ve nane: 1 tutam ince doğranmış maydanoz ve 1 tutam kuru nane. Hazırlanışı: 1. Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 2. Üzerine pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 3. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 4. Sıcak suyu ekleyip pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 5. Ocağı kapattıktan sonra harcı biraz dinlendirin.

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 500 gr salamura asma yaprağı - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 2 su bardağı sıcak su - Yarım limon suyu İç harcı için: - 4 adet kuru soğan - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık - 2 su bardağı kırık pirinç - 1 yemek kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tarçın - 2 adet kesme şeker - 2 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 su bardağı kıyılmış maydanoz - 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1. Zeytinyağını tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. 2. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. 3. Pirinçleri yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. 4. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. 5. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın. 6. Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın ve 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın. 7. Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. 8. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın ve dolmaları dizin. 9. Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. 10. Soğuk servis yapın.