Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pırasa yemeğine salça, pırasalar tencereye eklendikten sonra birkaç dakika daha sotelenirken konur 2.
Salçalı pırasa yemeği tarifinde şu adımlar izlenir:
- Pıraslar halka halka doğranır, kalın ise önce ikiye bölünür 2.
- Havuçlar ikiye bölünür yarım ay şeklinde ince ince doğranır 2.
- Sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve havuçlar tencereye alınarak sotelenir 2.
- Salça eklenerek karıştırılır 2.
- Pırasalar tencereye eklenerek bir kaç dk. daha sotelenir 2.
Salçalı pırasa yemeği tarifi için gerekli malzemeler şu şekildedir:
- 1 kilo pırasa 2;
- 1 adet büyük havuç 2;
- 1 adet büyük patates 2;
- 1 adet soğan 2;
- 1 kaşık salça 2;
- 2 kaşık pirinç 2;
- 2 kaşık sıvı yağ 2;
- 1 buçuk litre su 2;
- 1 adet limon 2.
Pırasa yemeği tarifi için gerekli malzemeler ve adımlar farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: