Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel parfe yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 paket toz krem şanti 15
- 2 su bardağı soğuk süt 15
- 1/2 paket petibör bisküvi 15
- 1 adet limon kabuğu 1
- 15 adet çilek 1
- 10 adet frambuaz 1
- 1 çay bardağı damla çikolata 1
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık 1
- 1/2 çay bardağı file fıstık 1
Yapılışı:
- Soğuk süt ve toz krem şantiyi derin bir kaba alıp, katı bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın 1.
- Petibör bisküvileri elinizle iri iri parçalayın 1.
- Orta büyüklükte doğranmış çilekleri ve dondurulmuş frambuazları ekleyin 1.
- Dövülmüş fındık, limon kabuğu rendesi ve damla çikolatayı da ekleyip güzelce karıştırın 1.
- Kullanacağınız kalıbın içini streç film ile kaplayın 15.
- Hazırladığınız parfe karışımını kalıba paylaştırın ve üzerini streç filmle kaplayın 15.
- Parfeyi derin dondurucuda 3 saat kadar dondurun 1.
- Servis etmeden önce buzluktan çıkarıp 3 dakika oda ısısında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek yerleştirin 1.
- Arzuya göre üzerini çilek dilimleri, frambuaz veya çikolata sosu ile süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: