Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel parfe için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- 2 paket krem şanti 23;
- 2 su bardağı süt 23;
- 1 paket pötibör bisküvi 23;
- 1 çay bardağı fındık veya ceviz 23;
- 1 paket vanilya 23;
- 1 büyük muz 2;
- 15-20 adet çilek 2;
- 1 çay bardağı damla çikolata 2.
Üzeri için:
- Çikolata sosu 2.
Hazırlanışı:
- Sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpın 23.
- Koyulaşınca içine kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştırın 23.
- Kalıba buzdolabı poşeti serin, parfeyi içine koyup üzerini düzleştirin 23.
- Kenarlardan sarkan poşeti üzerini kapatın ve buzdolabının dondurucu kısmında 4 veya 5 saat bekletin 23.
- Çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirip soğutun 2.
- Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerine soğumuş çikolata sosunu dökün 2.
Not: Tarifte malzemeler arasında damla çikolata unutulmuş, 1 çay bardağı damla çikolata eklenmelidir 2.
Parfe yaparken mevsim meyvesine göre tercih yapılabilir 4. Ayrıca, parfenin yumuşak dokusunu ön plana çıkaracak ve çıtır çıtır bir lezzet katacak granolalar kullanılabilir 4.
En güzel parfe tarifi kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: