Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu parfe yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 paket toz krem şanti (160 gr) 23;
- 1 su bardağı toz şeker 23;
- 1 su bardağı krema 23;
- 3 adet limon 23;
- 1 paket vanilya 23;
- 4 adet yumurta sarısı 23.
Yapılışı:
- Krem şanti ve krema ile çırpın 23.
- Bir orta boy cam kaseye toz şeker, limon suyu, 1 yemek kaşığı limon kabuğu, vanilya ve yumurta sarılarını ekleyip güzelce çırpın 2.
- İçi yarısına kadar su dolu bir tencereye cam kaseyi oturtun ve karışımı karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın 2.
- Ilıyan limonlu karışımın içerisine çırpılmış krem şantiyi ilave edip güzelce çırpın 2.
- Karışımı baton bir kek kalıbına veya borcam/tepsiye aktarın, streç filmle kaplayın ve derin dondurucuda bir gün bekletin 23.
- Ertesi gün streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis edin 2.
Servis önerisi: Üzerine frambuaz gibi meyveler, çikolata, fındık, fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: