Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli parfe yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 ml krema 1;
- 5 mini beze 1;
- 2 yemek kaşığı pudra şeker 1;
- 200 ml süzme yoğurt 1;
- 200 g doğranmış çilek 1;
- 2 yemek kaşığı limon suyu 1.
Yapılışı:
- Krem karamel kalıplarının içini streç filmle kaplayın 1.
- Krema, limon suyu, pudra şekeri ve yoğurdu mikserle çırpın 1.
- Bezeleri küçük parçalara bölün ve çileklerle birlikte karışıma ekleyin 1.
- Karışımı kalıplara paylaştırın ve 2,5 saat derin dondurucuda bekletin 1.
- Sos için, çilek, limon suyu ve pudra şekerini mikserle karıştırın 1. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için sosu süzgeçten geçirin 1.
- Parfeyi servis tabağına ters çevirip üzerindeki filmi kaldırın 1. Etrafına sos dökün 1. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın 1.
Alternatif bir çilekli parfe tarifi:
- Pakmaya Krem Şanti ile soğuk sütü derin bir kaseye alın 2. Mikserle yoğun bir kıvam elde edinceye kadar çırpın 2.
- Pakmaya ŞefKrema’yı da ilave edin 2. Birkaç dakika daha çırpın 2.
- Karışımın üzerine küp doğranmış kek ve çilek parçalarından ilave edin 2.
- Spatula ile alttan üste doğru, meyveleri fazla zedelemeden karıştırın 2.
- Karışımı streçle kaplanmış buzluğa dayanıklı kaplara paylaştırın 2. En az 3 saat beklettikten sonra servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: