• Buradasın

    Çilekli parfe nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çilekli parfe yapmak için gerekli malzemeler:
    • 300 ml krema 1;
    • 5 mini beze 1;
    • 2 yemek kaşığı pudra şeker 1;
    • 200 ml süzme yoğurt 1;
    • 200 g doğranmış çilek 1;
    • 2 yemek kaşığı limon suyu 1.
    Yapılışı:
    1. Krem karamel kalıplarının içini streç filmle kaplayın 1.
    2. Krema, limon suyu, pudra şekeri ve yoğurdu mikserle çırpın 1.
    3. Bezeleri küçük parçalara bölün ve çileklerle birlikte karışıma ekleyin 1.
    4. Karışımı kalıplara paylaştırın ve 2,5 saat derin dondurucuda bekletin 1.
    5. Sos için, çilek, limon suyu ve pudra şekerini mikserle karıştırın 1. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için sosu süzgeçten geçirin 1.
    6. Parfeyi servis tabağına ters çevirip üzerindeki filmi kaldırın 1. Etrafına sos dökün 1. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın 1.
    Alternatif bir çilekli parfe tarifi:
    1. Pakmaya Krem Şanti ile soğuk sütü derin bir kaseye alın 2. Mikserle yoğun bir kıvam elde edinceye kadar çırpın 2.
    2. Pakmaya ŞefKrema’yı da ilave edin 2. Birkaç dakika daha çırpın 2.
    3. Karışımın üzerine küp doğranmış kek ve çilek parçalarından ilave edin 2.
    4. Spatula ile alttan üste doğru, meyveleri fazla zedelemeden karıştırın 2.
    5. Karışımı streçle kaplanmış buzluğa dayanıklı kaplara paylaştırın 2. En az 3 saat beklettikten sonra servis yapın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel parfe nasıl yapılır?

    En güzel parfe yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 2 paket toz krem şanti - 2 su bardağı soğuk süt - 1/2 paket petibör bisküvi - 1 adet limon kabuğu - 15 adet çilek - 10 adet frambuaz - 1 çay bardağı damla çikolata - 1 çay bardağı dövülmüş fındık - 1/2 çay bardağı file fıstık Yapılışı: 1. Soğuk süt ve toz krem şantiyi derin bir kaba alıp, katı bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın. 2. Petibör bisküvileri elinizle iri iri parçalayın. 3. Orta büyüklükte doğranmış çilekleri ve dondurulmuş frambuazları ekleyin. 4. Dövülmüş fındık, limon kabuğu rendesi ve damla çikolatayı da ekleyip güzelce karıştırın. 5. Kullanacağınız kalıbın içini streç film ile kaplayın. 6. Hazırladığınız parfe karışımını kalıba paylaştırın ve üzerini streç filmle kaplayın. 7. Parfeyi derin dondurucuda 3 saat kadar dondurun. 8. Servis etmeden önce buzluktan çıkarıp 3 dakika oda ısısında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek yerleştirin. 9. Arzuya göre üzerini çilek dilimleri, frambuaz veya çikolata sosu ile süsleyin.

    Parfeye hangi meyve yakışır?

    Parfeye yakışabilecek meyveler arasında çilek, böğürtlen, frambuaz, şeftali, limon gibi meyveler bulunmaktadır. Ayrıca, parfe tariflerinde muz da kullanılabilmektedir.

    Pasta süslemede hangi çilek kullanılır?

    Pasta süslemede taze çilekler kullanılır. Ayrıca, çilek sosu veya püresi de pasta süslemesinde tercih edilebilir.

    Meyveli parfe içinde ne var?

    Meyveli parfe içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Meyveler: Şeftali, vişne, kayısı gibi çeşitli meyveler kullanılır. Krema: Süt kreması veya labne peyniri gibi kremalar eklenir. Şanti: Krem şanti veya pudra şekeri ile çırpılmış krema kullanılır. Bisküvi: Parçalanmış petibör bisküvi veya kakaolu bisküvi eklenir. Çikolata ve kuruyemiş: Damla çikolata, Antep fıstığı veya ceviz gibi malzemeler de dahil edilebilir. Tariflere göre malzeme oranları ve ekleme yöntemleri değişiklik gösterebilir.

    Parfe içine limon konur mu?

    Evet, parfe içine limon konulabilir. Limonlu parfe tariflerinde genellikle limon suyu, limon kabuğu veya rendesi kullanılır.

    Meyveli Parfe kaç saat bekletilir?

    Meyveli parfe, derin dondurucuda en az 2 saat bekletilir.

    En güzel çilekli parfenin içine ne konur?

    En güzel çilekli parfenin içine şunlar konur: Sıvı krema: 2 paket (400 mililitre). Pudra şekeri: 5 yemek kaşığı. Çilek: 400 gram doğranmış. Petibör bisküvi: 200 gram kırılmış. Damla çikolata: 1 çay bardağı. Dövülmüş fındık içi: Yarım çay bardağı. Ayrıca, parfenin üzerini süslemek için damla çikolata, dövülmüş fındık içi ve çikolata sosu da eklenebilir.