Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel meyveli parfe için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- 2 paket krem şanti 1;
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 paket pötibör bisküvi 1;
- 1 çay bardağı fındık veya ceviz 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 büyük muz 1;
- 15-20 adet çilek 1;
- 1 çay bardağı damla çikolata 1;
- Üzeri için çikolata sosu 1.
Hazırlanışı:
- Sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpın 1.
- Koyulaşınca içine kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştırın 1.
- Kalıba buzdolabı poşeti serin, parfeyi içine koyup üzerini düzleştirin 1.
- Kenarlardan sarkan poşeti üzerine kapatıp buzdolabının dondurucu kısmında 4 veya 5 saat bekletin 1.
- Çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirip soğutun 1.
- Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerine soğumuş çikolata sosunu dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: