Limonlu parfe yapmak için gerekli malzemeler: 2 paket toz krem şanti (160 gr); 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı krema; 3 adet limon; 1 paket vanilya; 4 adet yumurta sarısı. Yapılışı: 1. Krem şanti ve krema ile çırpın. 2. Bir orta boy cam kaseye toz şeker, limon suyu, 1 yemek kaşığı limon kabuğu, vanilya ve yumurta sarılarını ekleyip güzelce çırpın. 3. İçi yarısına kadar su dolu bir tencereye cam kaseyi oturtun ve karışımı karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın. 4. Ilıyan limonlu karışımın içerisine çırpılmış krem şantiyi ilave edip güzelce çırpın. 5. Karışımı baton bir kek kalıbına veya borcam/tepsiye aktarın, streç filmle kaplayın ve derin dondurucuda bir gün bekletin. 6. Ertesi gün streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis edin. Servis önerisi: Üzerine frambuaz gibi meyveler, çikolata, fındık, fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.