Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır mantı yapmak için gerekli malzemeler:
- 3-4 su bardağı un 2;
- 1 yumurta 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 300 gram kıyma 2;
- 1 soğan 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 5-6 dal maydanoz 2;
- yarım su bardağı sıvı yağ (kızartma için) 2;
- 1 çorba kasesi süzme yoğurt 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2.
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Yumurta, su ve tuzu karıştırın, azar azar unu ekleyin 2. Hamur toparlanınca 10 dakika dinlendirin 2.
- İç harcı hazırlığı: Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırarak yoğurun 2.
- Birleştirme ve pişirme: Hamuru 4 eşit parçaya bölün, bezeleri unlanmış tezgaha alarak açmaya başlayın 2. İnce bir hamur elde edin, enine boyuna şeritler keserek kare eş parçalara bölün 2. Her bir parçaya harçtan koyun, dört ucunu bir araya getirerek mantı şeklini verin 2.
- Kızartma: Yağ tavaya alarak kızmasını bekleyin, yeterli ısıya geldiğinde mantıları önlü arkalı kızartın 2.
- Sos hazırlığı: Tereyağını eritin, salçayı ekleyerek kavurun 2.
- Servis: Mantıyı servis tabaklarına alın, önce sarımsaklı yoğurt, ardından salçalı sosu gezdirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: