Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır mantı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1 çay bardağı su, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
- İç harcı için: 250 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1.
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak 1.
Yapılışı:
- Hamuru hazırlayın: Geniş bir kapta un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak sert kıvamlı bir hamur yoğurun 1. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin 1.
- İç harcı hazırlayın: Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın 1.
- Mantıyı şekillendirin: Hamuru unlanmış tezgâhta ince bir şekilde açın 1. Küçük kareler şeklinde kesin 1. Her karenin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyup üçgen veya bohça şeklinde kapatın 1.
- Mantıyı kızartın: Tavaya bol sıvı yağ koyup kızdırın 1. Mantıları altın sarısı olana kadar kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alın 1.
- Sosu hazırlayın: Yoğurdu rendelediğiniz sarımsakla karıştırın 1. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine kırmızı toz biber ekleyin 1.
- Servis edin: Kızarmış mantıları bir servis tabağına alın 1. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağını gezdirin 1. Arzuya göre ince kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: