Yazlık krep için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 su bardağı süt; 1 su bardağı su; 2 yumurta; 6 yemek kaşığı un; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; Tavayı yağlamak için tereyağı veya sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Bir kaba sütü ve suyu ekleyin. 2. Üzerine yumurta, sıvı yağ, tuz ve unu ilave edin. 3. Topak kalmayana kadar çırpın. 4. Teflon tavayı ısıtın ve tabanını yağlayın. 5. Bir kepçe yardımıyla hamuru tavaya dökün ve tavayı eğerek hamurun her tarafa eşit yayılmasını sağlayın. 6. Göz göz olup renk alana kadar arkalı önlü kızartın. 7. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Notlar: Krep hamurunu 1 saat oda sıcaklığında veya 1 gece buzdolabında bekletmek, kreplerin daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar. Yazlık krepler için ipek, viskon, pamuk gibi doğal ipliklerden üretilen krep kumaşlar tercih edilebilir.