En güzel krep yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 2 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 13.
- Hamurun Hazırlanması: Bir karıştırma kabına yumurtaları ve sütü ekleyip çırpın. Ardından un ve tuzu ekleyerek hamur tamamen pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin 13.
- Tavanın Yağlanması: Orta ateşte ısıtılmış tavaya fırça yardımıyla hafifçe sıvı yağ sürün 1.
- Kreplerin Pişirilmesi: Krep hamurundan bir kepçe alıp kızgın tavaya dökün. Hamurun her iki tarafı altın rengi olana kadar (yaklaşık 1-2 dakika) pişirin 13.
- Servis: Krepleri dilediğiniz malzemelerle (reçel, peynir, bal, çikolata kreması veya taze meyveler) servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: