Beşamel soslu tavuklu karnabahar yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; 500 gram kuşbaşı tavuk eti; 2 orta boy soğan; 1 tatlı kaşığı salça; 2 çay kaşığı karabiber; 1 ince demet maydanoz; tuz; 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı. Beşamel sos için: 2,5 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 avuç kaşar rendesi; tuz; çok az karabiber. Üzeri için: 1 çay bardağı kaşar rendesi. Yapılışı: 1. Karnabaharı küçük parçalara ayırıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın. 2. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. 3. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, tavuğun suyunu salıp çekene kadar pişirin. 4. Sonrasında salçayı ekleyin ve karıştırın. 5. Kıydığınız maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıp ocaktan alın. 6. Fırın kabınıza karnabaharı yerleştirin. 7. Hazırladığınız tavuk harcını karnabaharın üzerine yayın. 8. Beşamel sosunun hazırlanması; tencereye yağı ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun. 9. Sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırın. 10. Ardından tuz, karabiber ve kaşarı ekleyip ocaktan alın. 11. Sosu bekletmeden tavuklu harcın üzerine gezdirin. 12. Üzerine kaşar serpin ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Not: Tarif, 4-6 kişilik olarak belirtilmiştir. Beşamel soslu tavuklu karnabahar yapımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: nefisyemektarifleri.com; youtube.com; sefabdullahusta.com.