Buradasın
Beşamel soslu tavuklu karnabahar nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu tavuklu karnabahar yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar 15;
- 500 gram kuşbaşı tavuk eti 1;
- 2 orta boy soğan 1;
- 1 tatlı kaşığı salça 1;
- 2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 ince demet maydanoz 1;
- tuz 1;
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1.
Beşamel sos için:
- 2,5 su bardağı süt 13;
- 2 yemek kaşığı un 13;
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 avuç kaşar rendesi 1;
- tuz 1;
- çok az karabiber 1.
Üzeri için:
- 1 çay bardağı kaşar rendesi 1.
Yapılışı:
- Karnabaharı küçük parçalara ayırıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın 1.
- Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun 1.
- Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, tavuğun suyunu salıp çekene kadar pişirin 1.
- Sonrasında salçayı ekleyin ve karıştırın 1.
- Kıydığınız maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıp ocaktan alın 1.
- Fırın kabınıza karnabaharı yerleştirin 1.
- Hazırladığınız tavuk harcını karnabaharın üzerine yayın 1.
- Beşamel sosunun hazırlanması; tencereye yağı ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırın 1.
- Ardından tuz, karabiber ve kaşarı ekleyip ocaktan alın 1.
- Sosu bekletmeden tavuklu harcın üzerine gezdirin 1.
- Üzerine kaşar serpin ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Not: Tarif, 4-6 kişilik olarak belirtilmiştir 1.
Beşamel soslu tavuklu karnabahar yapımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: