Buradasın
Beşamel soslu tavuklu karnabahar nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu tavuklu karnabahar yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar 13
- 2 adet tavuk göğsü 1
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1
- 4 yemek kaşığı un 1
- 400 gr kaşar rendesi 1
- 1 çay bardağı bezelye 1
- 1 orta boy havuç 2
- Tuz 12
Yapılışı:
- Karnabaharları yumuşayana kadar haşlayın 13.
- Havuçları da küp küp doğrayıp ayrı bir tencerede haşlayın 1.
- Haşlanmış olan karnabahar, havuç ve bezelyeleri hafif yağladığınız borcama ekleyin 1.
- Üzerine haşlanmış tavuğu didikleyin 1.
- Bir tencerede tereyağını eritip unla kavurun 15. Tavukları haşladığınız sudan 3 su bardağı kadarını beşamel sosunuza ilave edin (beşamel sosu tavuk suyu yerine sütle de yapabilirsiniz) 1.
- Beşamel sosu en üste döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: