Tam ölçülü kakaolu kek yapımı için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt; 1/2 çay bardağı maden suyu; 3 su bardağı un; 1/2 çay bardağı kakao; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta, bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın. 2. Sıvı yağ, süt ve sodayı ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek kek harcına ekleyin. 4. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 6. Kekin içini çekmesi için bekletip, ılınınca kalıbından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.