Gül Tatlısı Malzemeleri: 1 çay bardağı yoğurt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 125 gram eritilmiş tereyağı; 1 çay bardağı irmik; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2,5 su bardağı un. Şerbeti için: 3 su bardağı şeker; 3 su bardağı su. Yapılışı: 1. Şerbet Hazırlığı: Şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın, soğumaya bırakın. 2. Hamur Hazırlığı: Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve irmiği bir kaba alıp çırpın. 3. Şekillendirme: Hamuru merdane ile açıp çay bardağı ile kesin. 4. Pişirme: Hazırladığınız gül tatlılarını tepsiye dizip ortalarına fındık batırın, 160 derece fırında 30 dakika pişirin. 5. Servis: Sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökün. Püf Noktası: Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır.