Gül Tatlısı Malzemeleri: 10 adet baklavalık yufka; 3 yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı süt; 1 adet yumurta; 1 paket vanilin; Yarım su bardağı şeker; 1 tatlı kaşığı nişasta; 1 su bardağı yaban mersini; Pudra şekeri. Gül Tatlısı Yapılışı: 1. Baklavalık yufkayı tezgaha alın ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. 2. Yufkayı ikiye katlayın ve büzdürün, ardından kenarlardan içe doğru katlayarak gül şeklini verin. 3. Gül şeklini verdiğiniz yufkaları kalıba yerleştirin ve üzerine tereyağı gezdirin. 4. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. 5. Sosu için derin bir kasenin içerisine süt, yumurta, vanilin, şeker, nişasta ve limon kabuğu rendesi ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. 6. Fırından çıkan yufkaların üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin. 7. Üzerine yaban mersini taneleri ekleyin ve 10 dakika daha fırında bekletin. 8. Fırından çıkan gül tatlısını servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.