Buradasın
Gül tatlısı malzemeleri ve yapılışı nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül Tatlısı Malzemeleri:
- 10 adet baklavalık yufka 1;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 paket vanilin 1;
- Yarım su bardağı şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı nişasta 1;
- 1 su bardağı yaban mersini 1;
- Pudra şekeri 1.
Gül Tatlısı Yapılışı:
- Baklavalık yufkayı tezgaha alın ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün 1.
- Yufkayı ikiye katlayın ve büzdürün, ardından kenarlardan içe doğru katlayarak gül şeklini verin 1.
- Gül şeklini verdiğiniz yufkaları kalıba yerleştirin ve üzerine tereyağı gezdirin 1.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin 1.
- Sosu için derin bir kasenin içerisine süt, yumurta, vanilin, şeker, nişasta ve limon kabuğu rendesi ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Fırından çıkan yufkaların üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin 1.
- Üzerine yaban mersini taneleri ekleyin ve 10 dakika daha fırında bekletin 1.
- Fırından çıkan gül tatlısını servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: