Buradasın
Gül tatlısı malzemeleri ve yapılışı nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül Tatlısı Malzemeleri:
- 1 çay bardağı yoğurt 12;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 12;
- 125 gram eritilmiş tereyağı 12;
- 1 çay bardağı irmik 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 paket vanilya 12;
- 2,5 su bardağı un 12.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Şerbet Hazırlığı: Şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın, soğumaya bırakın 12.
- Hamur Hazırlığı: Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve irmiği bir kaba alıp çırpın 12. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin 12.
- Şekillendirme: Hamuru merdane ile açıp çay bardağı ile kesin 12. Üç daireyi yarım ay şeklinde üst üste koyarak rulo yapın ve bıçakla ortadan ikiye kesin 12.
- Pişirme: Hazırladığınız gül tatlılarını tepsiye dizip ortalarına fındık batırın, 160 derece fırında 30 dakika pişirin 12.
- Servis: Sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökün 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: