Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel bademli kurabiyeyi yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı 13
- 1 çay bardağı toz şeker 13
- 1 adet yumurta 13
- 2-2,5 su bardağı un 13
- 1 su bardağı çiğ badem (ince çekilmiş) 13
- 1 paket vanilya 13
- 1 paket kabartma tozu 13
Yapılışı:
- Bademleri rondodan geçirin veya mutfak robotunda incecik olacak şekilde öğütün 13.
- Geniş bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağını alın 1. Üzerine toz şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyip mikserle veya çırpıcıyla iyice çırpın 13.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin 13. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 13.
- En son olarak öğütülmüş bademleri ekleyip hafifçe karıştırın 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1. İsterseniz çatalla üzerine izler çıkararak daha dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin 13.
- Fırından çıkan kurabiyeleri bir süre soğuttuktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz 1.
İpuçları: Badem miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilir, kurabiye hamuruna tarçın, zencefil gibi baharatlar ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: