Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı kekin püf noktaları şunlardır:
- Yumurtaların iyi çırpılması 12.
- Kuru malzemelerin elenerek eklenmesi 13.
- Kabartma tozunun un eklendikten sonra konulması 1.
- Kek kalıbının önce margarinle yağlanıp üstüne un serpilmesi, fazla unun alınması 1.
- Kek fırından çıkar çıkmaz ilk sıcaklığı geçtikten sonra çıkarılması 1.
- Kekin tepsiye ters çevrilerek hafif vurularak çıkarılması 1.
- Fırının ilk 15 dakika açılmaması 1.
- Elmaların kararmaması için kesme işleminin en son yapılması 3.
- Kabaran yumurta ve şekerin kıvamını kaybetmemek için diğer malzemelerin hafif karıştırarak eklenmesi 3.
- Pişirme süresinin fırından fırına değişebileceği için kürdan testiyle kontrol edilmesi 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: